fbpx

Mennyire hatékony a Home Office?

Egy évvel ezelőtt nagyon sok vállalat és cégvezető hallani sem akart a Home Office-ról, mint a munkavégzés ezen sajátos formájáról.
Sok munkaadó szemében a folyamatos irodai és munkahelyi bent tartózkodás jelentette a munkavégzés leghatékonyabb módját.
„Több időt pazarol az otthoni munkavégzés, mint amennyit a dolgozók produktívan a tényleges munkára fordítanak” – így gondolta (gondolja) nagyon sok cégvezető és manager.
És akkor beütött a Corona vírus.
A világjárvány példátlan korlátozásokkal járt, mind a munkaadókat, mind pedig a munkavállalókat arra kényszerítette, hogy heteket, vagy akár hónapokat töltsenek – a korábban ennyire megvetett – otthoni munkavégzéssel, azaz home office-ban.
Amióta az otthoni munkavégzés egyre jobban teret hódított, a cégvezetők körében felmerült a kérdés, hogy mennyire megbízhatóan lehet a munkát otthon végezni, és hogy a célorientált, speciális folyamatokat miként lehet “távolról” végrehajtani.

 

A kérdés megválaszolására egy teljesen egzakt, több pillanatra kiterjedő (multimoment, azaz mintavételes munkanapfelvételi) elemzés az ideális megoldás.


Ezt a rendkívül hatékony és mindenekelőtt könnyen használható mintavételi MMA módszert alkalmazzák egyre több cégnél, mert megbízható adatokat gyűjt az egyes folyamatokról és tevékenységekről. Mindezt úgy, hogy nem jelent többletterhelést a mindennapi munka során, vagy hogy túlzottan elvonná az alkalmazottak figyelmét.
Ezen kívül a managerek és vezetők gyorsan megszerezhetik azokat az adatokat, amelyek felhasználhatók különféle riportokban, hatékonysági elemzésekben, vagy a döntéshozatal különféle forgatókönyveinek megtervezésében. Így ezzel a módszerrel a címbéli nagy kérdés is megválaszolható, hogy az otthoni munkavégzés milyen mértékben befolyásolja az egyes alkalmazottak, és így az egész vállalat teljesítményét.

Az MMA módszer alkalmazásával a dolgozók bizonyítottan hatékonyabban végzik munkájukat, a vezetők pedig real-time adatokat kapnak arra vonatkozóan, hogy a vállalati erőforrások hatékonysága hogyan is alakul.

Most van itt a megfelelő idő!

Itt a megfelelő alkalom a folyamatos fejlesztések (PDCA, CIP) megkezdéshez. Szerezzen meg olyan értékes elemzési adatokat, amiből képes előnyt kovácsolni cégének a Corona-időszakban és utána is.


Az MMA elemzés által napvilágra került értékes tények és adatok a következő területeken hoznak hasznot és válaszokat Önnek:
– cége vagy részlegének dolgozói a munkautasításuk szerint dolgoznak? Egyáltalán azt a feladatot végzik, amiért alkalmazza őket?
– a munkafolyamatok és feladatok újra szervezése, felosztása
– ki mivel (milyen feladattal) mennyi időt (munkaóra, üzemóra) tölt cégénél
– az egyes projektek részfeladataira pontosan hány munkaóra ment/megy el
– milyen eszközöket használnak munkatásai, és ezek kihasználtsága pontosan hogyan alakul
– mennyire optimalizáltak munkafolyamatai
– munkatársai elégedettségi- és elkötelezettségi szintje


A MMA analízis segítségével egyszerűen és hatékonyan mérheti és követheti folyamatait a home office időtartama alatt is!

Friss bejegyzések

Fórián Lóránd

MMA az értékesítésben

Értékesítőként az időgazdálkodás kétségkívül az egyik legnehezebben elsajátítható készség. Egy ügyfél előnyben részesítése egy másikkal szemben döntő része lehet egy elszalasztott üzleti lehetőségnek. Éppen ezért

Tovább olvasom »